Wimpertier

Sy

Jag är tävlingssugen och försöker mig på #grandoldbrandnew

NK Tävling - #grandoldbrandnew

Tävlingen hos NK är redan igång. Jag är tävlingssugen och försöker mig på #grandoldbrandnew. Slutspurten är över efter den 8 november 2021. Kort och gott går tävlingen ut på att göra en modern tolkning av en klassisk modell. Mer om tävlingen kan du läsa här.

Uppdatering 1: 3 november, kl. 8.02

Jag har beslutat att tolka Fru Lundgrens bolero. Efter att genomgått min tygsamling kommer jag sy boleron i ett mörkblått tyg. Sedan försöker jag rita en klänning som jag kan bära under. Jag hittade ett vitt tyg med mörkblåa blommor på som jag inspirerar väldigt mycket.

Uppdatering 2: 3 november, kl. 15:54

Så här kan det också gå. Jag ritade, eller bättre skriven, försökte rita ett mönster. Detta gjorde jag förr, men idag var jag lite för ivrigt. Jag började helt enkelt med fel ”block”. Mitt utgångsläge är boken ”Metric Pattern Cutting för Woman’s Wear” av Winifred Aldrich. Där börjar hon rita först ett block och sedan blir det, som i mitt fall, en klänning. Som sagt, oturligt nog började jag med fel block. Jag får se, NÄR jag börjar om. Idag eller imorgon. För att ge upp på förhand finns inte för mig.

Jag är tävlingssugen och försöker mig på #grandoldbrandnew - Close Fitting Bodice Block

Uppdatering 3: 4 november, kl. 08.05

Jag fortsätter rita mitt mönster i Seamly2D idag. Allteftersom kom jag på idén att jag kanske kunde sticka överknästrumpor och dessutom vantar med långa ärm till plaggen. Men tiden rinner iväg …

Uppdatering 4: 5 november, kl. 07.38

Jag är tävlingssugen och försöker mig på #grandoldbrandnew - Klänning försök 2 - ritning i Seamly2D

Så här långt har jag kommit. Just nu funderar jag om jag skulle klänningen med axelband eller utan. Nuförtiden försöker jag förstå instruktionerna hur jag kan rita klänningen. Några månader sedan gjorde jag en bikiniöverdel för mig efter samma instruktioner. Den blev bra och jag använde den under badsemestern.

Då det är helg hoppas jag att har lite övrigt för mitt projekt då …

jag är tävlingssugen och försöker mig på #grandoldbrandnew

Om författaren:

Simone Truniger

kontakt@wimpertier.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det finns (ännu) inga kommentarer.

Inlägg i samma kategorier: Sy,

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.