Wimpertier

Knyt en nosmatta ur gamla sängkläder

Hund letar i en nosmatta

Har du en hund – eller katt – som gillar att nosa och leta efter godisbitar? Och allteftersom är det dags att köpa nya sängkläder? Då har jag ett tips för dig. Skaffa en stramalj och knyt din egen nosmatta ur gamla sängkläder.

Hund gillar att nosa och i djuraffären kryllar det över med aktiveringsleksaker. En av dem är nosmattan. Jag tycker att den är enkel att göra själv. Förutsättningsvis att man har tyg över. Mina sängkläder höll på att ramla isär och jag var tvungen att byta dem. Då jag har en hund som gillar att arbeta med sin näsa kom jag på idén att göra en nosmatta till honom.

Först klippte jag sängkläderna i bitar med en tandsax. Sedan fästade jag tygbitarna i en stramalj. Det gav en nosmatta i storleken 60 x 60 cm och därmed många möjligheter att gömma någon godisbit.

Det behöver du för en nosmatta ur gamla sängkläder

  • 1 stramalj med so så stora hål som möjligt i önskad storlek. Jag använde en stramalj för ryaknytning.
  • 2 gamla påslakanset
  • 1 tandsax

Knyt en nosmatta ur gamla sängkläder

  1. Klipp de två påslakanset med tandsaxen i bitar.
    Jag klippte tyget i bitarna av 2 x 30 cm
  2. Dra genom tygbitarna genom stramaljens hålar.
    Hur jag gjorde, ser du bäst på galleriet nedanför. Jag drog helt enkelt tygbitarna genom stramaljen och använde därför vartannat rad.

Hur du kan använda nosmattan

När du har nosmattan knutit färdig kan du nu aktivera ditt husdjur. Göm helt enkelt några foderbitar i nosmattan och låt din pälskling leta efter godisbitarna.

Om författaren:

Simone Truniger

kontakt@wimpertier.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det finns (ännu) inga kommentarer.

Inlägg i samma kategorier: Knyta,

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.