Wimpertier

Knyt en nosmatta ur gamla sängkläder

Knyt en nosmatta ur gamla sängkläder

Har du en hund som gillar att nosa? Eller tycker din hund om att äta för snabbt? Då har jag en idé för dig. Knyt en nosmatta ur gamla sängkläder för din hund.

Materiallista för nosmattan

  • Stramalj – ca 50 cm x 50 cm med så stora hål som möjligt
  • Sängkläder – jag behövde 2 kuddar och 2 påslakan i normalstorlek
  • Tandsax

Knyt en nosmatta ur gamla sängkläder

Ett annat namn för nosmatta är också snufflematta eller aktiveringsmatta.

Klippa sängkläderna med tandsax

Först använder du tandsaxen och klipper sängkläderna i bitar. Jag valde att klippa tygbitarna 3 cm x 30 cm. Sedan tog jag denna arbetssteg inte alltför noggrant. Tygbitarna fick helt enkelt den storleken som kändes bra och klipptes efter ögonmått.

Knyt en nosmatta ur gamla sängkläder
Tygbitar tillklippt med tandsax

Knyt tygbitarna genom stramaljen

När du har klippt några tygbitar kan du dem enkelt dra genom stramaljen. Jag valde att inte knyta tygbitarna. Däremot klippta jag tygbitarna lite bredare än rutorna i stramaljen. Dessutom valde jag att bara använda vartannat rad. Jag tyckte att det blev ändå ganska tätt.

Knyt en nosmatta ur gamla sängkläder
Genomdragna tygbitar
Knyt en nosmatta ur gamla sängkläder
Jag använde vartannat rad för att fästa tygbitarna på stramaljen.

Hur använder du en nosmatta?

Jag lägger först den önskade mängd torrfoder på nosmattan. Sedan gnuggar jag in torrfodret in i nosmattan genom att stryka över tygbitarna och vrida dem. När inget torrfodret syns längre är det dags att låta över nosmattan till hunden. Hen kommer att gilla att nosa och leta efter fodret.

Psst. Du kan också låta leta din katt efter fodret i nosmattan!

Om författaren:

Simone Truniger

kontakt@wimpertier.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det finns (ännu) inga kommentarer.

Inlägg i samma kategorier: Återbruk,

Den här webbsida använder kakor.